Slovenija: Od sinoči dalje ima Slovenija tudi ambasadorje znanja

Ljubljana, 27. marec 2014 (MOREL)

V prijetnem okolju viteške dvorane v Cekinovem gradu v Ljubljani so sinoči predstavili in razglasili 52 ambasadorjev znanja. Ne gre za diplomate, gre pa za znane in uspešne osebnosti, kot je povedala v slavnostnem nagovoru predsednica Učeče se organizacije Andreja Jernejčič Vizjak. Obrazložila je, da so ambasadorji znanj tisti, ki bodo mladim, ki bodo izstopali v praksi, z izvirnostjo pri delu in projektih, skratka izstopali od povprečja podeljevali priznanja imenovana Referenca. Z njo bo imel mlad kader več možnosti ali bolj odprta vrata pri zaposlitvi.

V nadaljevanju je izpostavila še, da so za ambasadorje znanj določili uveljavljene znane osebnosti, z znanjem in izkušnjami, v okolju prepoznane, ki delujejo v večjih organizacijah ali različnih okoljih in so mladim zaradi tega zanimivi.

Ambasador znanj namreč pomeni, da prenašajo znanje medgeneracijsko iz starejših in izkušenih mentorjev na mlade, torej vse, ki še študirajo.

Kaj je namen Učeče se organizacije?

Vsi, ki se bodo v organizaciji šele zaposlili, ali tisti, ki so že zaposleni, vedo, da v taki organizaciji lahko računajo na to, da se bodo nadgradili v obstoječih znanjih. Prav tako bodo znanja sami delili na sodelavce. Zavedajo se, da so takšne organizacije bolj uspešne. Učeča se organizacija ustvarja lastno znanje, pripravljena deliti znotraj in zunaj podjetja ter je tudi družbeno odgovorna.

Program podelitva sta popestrila vrhunski violinist Matija Krečič ter stand-up komik in novinar Janez Usenik.

Nazive Ambasadorjev znanj pri nas je prejelo 52 oseb:

varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer,

načelnik generalmajor Dobran Božič,

glasbenika Tomaž Kozlevčar in Lado Leskovar;

menedžerji: Franjo Bobinac (Gorenje), Janez Škrabec (Riko), Maria Anselmi (Bisnode), Boris Novak (Pošta Slovenije), Tanja Skaza (Plastika Skaza), Mitja Terče (Elektro Celje Energija), Mitja Herga (P&F Jeruzalem Ormož in Jeruzalem Ljutomer), Jožica Rejec (Domel), Zdenka Kahne (Kozmetika Kahne), Stanislav Veniger (Policija RS), Edvard Reven (Metrel), Marko Lotrič (Lotrič meroslovje) Lidija Fijavž-Špeh (Terme Topolšica), Marko Drobnič (Talum), Haimo Primas (Lafarge), Andrej Gradišnik (Metal Ravne), Janez Pergar (NP Consulting), Boštjan Brantuša (SES centri v Sloveniji), Andrej Božič (Steklarna Hrastnik), Lovro Peterlin, MBA (Linea Directa), Srečko Hvauc (Nigrad), Janez Gruden (Nil), Jerneja Kamnikar (Vivo catering), Alenka Rupert (Aruna), Aleksandra Gradišek (Razvojni center Srca Slovenije), Albert Erman (Magneti Ljubljana), Milena Eber (Eber), Janez Bratovž (Restavracija JB), Branko Virag (Panvita kmetijstvo), mag. Zijad Bećirović (IFIMES), Daniela Žagar (OOZ Kranj), Stojan Petrič (Kolektor), Sandra Županec (Carthago), Devid Palčič (Robotina Group), Branko Drobnak (Poslovni angeli Slovenije), Bernarda Trebušak (Aerodrom Ljubljana), Blanka Žerjav (Henkel Slovenija), Miran Čurin (Hit Alpinea), Uroš Rožič (Smart Com), Peter Črnič (Razvojno informacijski center Bela krajina);

župani: Rupert Gole (Občina Šentrupert), mag. Olga Karba (Občina Ljutomer), Anton Štihec (Občina Murska Sobota);

televizijska urednica Edita Cetinski Malnar, Jerca Legan Cvikl, Anton Komat (pisatelj in scenarist) in Branko Škafar (predavatelj).

Prvo podeljevanje Referenc mladim bo v sredo, 4. junija, na Akademsko-gospodarskem kongresu. To bo prvi dogodek v Sloveniji, ki bo namenjen podelitvi nagrad na področju znanj, podeljevali pa bodo včeraj izbrani ambasadorji znanj.

 

 

Vir: http://www.morel.si/