Marko Mesojedec

2019

Referenca
Year receipt of recognition 2019

Priznanje podelil: Irena Vide

Mentor: Slobodan Jović

International Coordinator: Marta Strgar

REFERENCA se podeljuje za : Kreativni pristop pri ustvarjanju in vodenju projekta IZBOR OSEBNOSTI LETA v produkciji TV Vaš kanal iz Novega mesta.

 

Referenco Marku Mesojedcu. REFERENCA SE PODELJUJE ZA:

Kreativni pristop pri ustvarjanju in vodenju projekta IZBOR OSEBNOSTI LETA v produkciji TV Vaš kanal iz Novega mesta.

Marku Mesojedcu je z izvrstnimi idejami in inovativnimi pristopi uspel izjemen organizacijski preboj pri vodenju televizijskega projekta OSEBNOST LETA, pri katerem tvorno in subtilno
vseskozi vključuje tudi širšo ekipo televizijskih sodelavcev TV Vaš kanal. Marko Mesojedec je končal študij novinarstva in je zaposlen na TV Vaš kanal Novo mesto kot novinar, voditelj in urednik.

V desetih letih (vse od leta 2009) redne zaposlitve v tej televizijski hiši se je s svojim vestnim delom  potrdil in izkazal kot izjemen, zaupanja vreden sodelavec. Vse medijske projekte, ki so mu  zaupani v izvedbo, opravlja z odliko in z veliko mero kreativnega ustvarjanja. V delovne procese in skozi obdobje osebne in poslovne rasti, tvorno in subtilno vseskozi vključuje tudi
širšo televizijsko  ekipo sodelavcev.

Izjemen organizacijski preboj pa mu je uspel zlasti pri vodenju posebnega televizijskega projekta OSEBNOST LETA, ki letos poteka že četrto leto zapored. Projekt je doživel v javnosti izjemen odziv, njegov koncept pa je, da v 12ih mesečnih zgodbah izpostavlja posameznike, ki so na različnih področjih družbenega življenja, kot so kultura, sociala, dobrodelnost, gospodarstvo, šolstvo … dosegli posebne zmage in pomembno zaznamovali ter vplivali na prostor, v katerem delujejo.

Še posebna dodana vrednost tega projekta je, da te izjemne posameznike, na predlog uredništva TV Vaš kanal, z javnim glasovanjem  izberejo gledalci. Ob koncu leta na sklepni javni prireditvi, med 12 mesečnimi nominacijami, izberejo zmagovalca.

Prireditev je  okronana tudi s televizijskim snemanjem.