Ekipa Speedy

2019

Referenca
Year receipt of recognition 2019

Podaljevalec priznanja : Stojan Petrič

Mentorji : Klemen Petrič, Jernej Munih, Dejan Mrak in Rok Slokar

Ekipa Speedy

Bor Šturm, Uroš Žgavec, Grega Poljanec, Janez Petrič, Samo Stelzer, Tadej Mlinar, Tilen Klinc in Andraž Svetličič

 

 

 

Ekipa Speedy je nastala s pričetkom šolsko – industrijskega projekta ob sodelovanju Gimnazije Jurija Vege Idrija in Kolektorja leta 2017, v sklopu razvoja nove tehnologije 3D zobniške črpalke. Izziv je temeljil na hitri izdelavi minimalno sprejemljivega produkta za potrebe validacije izdelkov z motivacijskim ciljem »od idejnega predloga do MSP produkta v enem dnevu«.

Na rednih srečanjih in delavnicah z ekipo Kolektorjevih strokovnjakov so dijaki dopolnjevali svoje znanje na različnih področjih:

  • 3D konstrukcija
  • izdelava produktov s pomočjo slojevite tehnologije (3D tisk) z uporabo klasičnih postopkov naknadne obdelave
  • meroslovje s poudarkom na optičnem 3D skeniranju in računalniški temografiji vodenje skupine, projektov po agilnih postopkih

S projektno nalogo je ekipa pokazala velik podjetniški potencial na področju storitev hitrega prototipiranja, se z njo uvrstila med 10 najboljših v državi na podjetniškem tekmovanju za mlade POPRI ter se udeležila mednarodnega tekmovanja dijaških podjetij v Berlinu. Sodelovali so tudi na drugih tekmovanjih potencialnih start – up podjetij (Gea-college).

Zadnja potrditev, da ima njihova poslovna ideja potencial, je bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za severno Primorsko za najboljše inovacije v regiji. Iz projektne naloge je ekipa uspela razviti tržno zanimiv produkt, ki temelji na storitvah, ki se lahko nadgradijo v končni izdelek.

Ob prehodu v študentska leta pa so poskrbeli tudi za nasledstvo v naslednji generaciji dijakov.