Nataša Špilič Šiftar

2019

Mentor

Metoriranec: 

Področje dela:

Nataša Šiplič Šiftar, po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, je dolgoletna učiteljica strokovnih modulov in praktičnega pouka na Ekonomski šoli Murska Sobota. Bila je mentorica dijakom, ki so na 9. mednarodnem sejmu učnih podjetij s projektom Up Pasji hotel d.o.o., s svojo kreativnostjo, inovativnostjo in podjetnostjo zasedli prvo mesto. Hkrati so zasedli prvo mesto za razstavni prostor in 3. mesto za osebje na državnem nivoju. 

Prav tako so dijaki pod njenim mentorstvom na mednarodni turistični tržnici 13. festivala Več znanja za več turizma, s projektom “Načik kak ovačik” (drugače kot običajno), prejeli zlato priznanje. 

Svoje mentorske izkušnje je prenašala tudi na dijake v okviru projekta “Izzivi za mlade” Pomurskega tehnološkega parka, z raziskovalno nalogo “Optimizacija komuniciranja v podjetju Panorganic. S svojim znanjem, veščinami in predanostjo pedagoškemu poklicu prispeva k večjemu sodelovanju šole s podjetji v lokalnem okolju. Veliko časa posveča delu z mladimi, s tem pa prispeva k razvijanju njihovih potencialov in strokovni ter osebnostni rasti.